Bld. Theodor Pallady nr. 51, et.2, Sector 3, Bucuresti, Romania

Ce obligații are o firmă de contabilitate?

Ce obligații are o firmă de contabilitate?

Odată ce te-ai hotărât asupra unei firme de contabilitate și ești deschis/ă să pornești la drum cu o anumită entitate juridică, ce-ți va gestiona de acum încolo situația financiară, este nevoie să fii deschis și să le oferi toate actele de care au nevoie și în timp util.

Spun asta pentru că firma de contabilitate va face anumite verificări firești la ANAF, pentru a avea la cunoștință situația plăților obligațiilor către bugetul de stat, prin fișa de rol, unde apar contribuțiile și impozitele plătite și neplătite și declarațiile depuse.

Firma de contabilitate îți va aplica tariful corespunzător, în funcție de situația firmei și de munca pe care o va depune. Este firma ta viabilă sau nu? Se anunță o colaborare de lungă durată sau nu?

Acestea fiind spuse, firmele de contabilitate au diverse obligații, în funcție de tipul de contabilitate aplicat: contabilitate primară, de gestiune și contabilitate financiară.

Contabilitatea financiară oferă informații publice și înseamnă înregistrarea tuturor tranzacțiilor unor firme, aprobate prin lege. Firma de contabilitate are obligația să genereze informațiile de care ai nevoie pentru stabilirea taxelor și impozitelor de plată. Potrivit legii, firmele de contabilitate au obligația să gestioneze contabilitatea financiară.

În țara noastră există două variante legate, conforme cu Legea contabilității, pentru a ține contabilitatea unei companii: conducerea contabilității in house, prin directorul economic sau contabilul șef, sau contabilitatea poate fi organizată și întreținută printr-un contract de prestări servicii, încheiat cu persoane juridice, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confirm că nu sunt robot!

Articole asemănătoare


Ce ar trebui să știi despre cash-flow, dar nu-ți spune nimeni?

Articole : 22/02/2023 : 0 Comentarii

Ce ar trebui să știi despre cash-flow, dar nu-ți spune nimeni? Cash-flow-ul sau fluxul de numerar este rotița care învârte […]


De ce documente ai nevoie în cazul unui control?

Articole : 12/01/2023 : 0 Comentarii

De ce documente ai nevoie în cazul unui control? Cum ar fi dacă te-ai simți relaxat în cazul în care […]


Închiderea unei afaceri.

Articole : 29/11/2022 : 0 Comentarii

Ce trebuie să faci dacă societatea nu mai are activitate? Avantajele deschiderii unei afaceri sunt numeroase. Foarte multe persoane creează […]


Ce face o firmă de contabilitate?

Articole : 21/03/2022 : 0 Comentarii

Ce face o firmă de contabilitate? Firma de contabilitate îți este în primul rând prieten. De ce spun asta? Pentru […]


WhatsApp