Bld. Theodor Pallady nr. 51, et.2, Sector 3, Bucuresti, Romania

Ai o firmă! Ce faci cu ea?

Ai o firmă! Ce faci cu ea?

Dacă în articolul anterior am vorbit despre cum se poate înființa o societate în 5 pași simpli și am detaliat documentele de care ai nevoie pentru a putea înregistra firma la Registrul comerțului, azi vom discuta despre următoarele etape, la fel de importante, fără de care firma nu poate funcționa. Felicitări, ești administrator de firmă! Acum să vedem ce poți face cu ea.

În primul rând, asigură-te că ai primit toate documentele de la Registrul Comerțului, pentru că vei avea nevoie de ele pentru a parcurge următorii pași în viața entității pe care tocmai ai creat-o. În termen de maxim 30 de zile, mergi cu ele la un birou de contabilitate autorizat, acreditat membru CECCAR.

Îți recomandăm să externalizezi serviciile de contabilitate deoarece costurile sunt mai mici decât dacă ai angaja o persoană specializată în firma ta. Biroul nostru de contabilitate, ACHR GROUP, este mereu la zi cu toate modificările legislative și are experți specializați în diverse domenii de activitate, ceea ce înseamnă o arie de expertiză foarte largă, ce va acoperi multe din nevoile ce pot apărea pe parcurs.

Documentele necesare ce trebuie duse la biroul de contabilitate sunt:

• Actul Constitutiv

• Certificatul de înregistrare

• Rezoluția (prin care se aprobă cererea de înregistrare a societății)

• Certificatul Constatator pentru sediul principal

• Certificatul Constatator pentru activitatea desfășurată la sediul beneficiarilor (dacă există)

• Certificatul Constatator pentru sediile secundare (puncte de lucru, dacă există)

• Contractul de spațiu (comodat, închiriere, avocat)

• Copii ale cărților de identitate ale administratorilor

• Copii ale cărților de identitate ale asociaților

• Facturile și chitanțele de la înființarea societății

Te descurci minunat, mai sunt doar 2 drumuri de făcut și vei avea toate actele în regulă pentru a putea începe activitatea și a obține mult doritul profit. Următorul drum va fi la bancă unde vei deschide un cont current al firmei, în care vei vărsă capitalul social ce poate fi orice sumă consideri necesară pentru începerea activității firmei.

După ce rezolvi cu contul mergi la notar pentru că ai nevoie de o procură prin care împuternicești persoana desemnată a firmei de contabilitate să semneze și să depună declarațiile la ANAF și online și pentru accesarea Spațiului Privat Virtual. În acest caz, vei avea nevoie de copia cărții de identitate a expertului contabil/ persoanei desemnate de firma de contabilitate.

Bravo ai reușit! Cu toate aceste documente mergi la expertul contabil și încheie contractual de colaborare. De la el vei primi următoarele documente pe care trebuie să le păstrezi la sediul social al firmei:

• Decizia de numerotare facturi

• Contract de comodat pentru mașină

• Regulamentul de Ordine Interioară

Pentru mai multe informații cu privire la contractual de prestări servicii încheiat cu biroul de contabilitate, cât și modelele de documente pe care le soliciți de la ei, poți consulta cartea “Claritate şi acte în ordine pentru antreprenori“. Succes!

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confirm că nu sunt robot!

Articole asemănătoare


Ce ar trebui să știi despre cash-flow, dar nu-ți spune nimeni?

Articole : 22/02/2023 : 0 Comentarii

Ce ar trebui să știi despre cash-flow, dar nu-ți spune nimeni? Cash-flow-ul sau fluxul de numerar este rotița care învârte […]


De ce documente ai nevoie în cazul unui control?

Articole : 12/01/2023 : 0 Comentarii

De ce documente ai nevoie în cazul unui control? Cum ar fi dacă te-ai simți relaxat în cazul în care […]


Închiderea unei afaceri.

Articole : 29/11/2022 : 0 Comentarii

Ce trebuie să faci dacă societatea nu mai are activitate? Avantajele deschiderii unei afaceri sunt numeroase. Foarte multe persoane creează […]


Ce obligații are o firmă de contabilitate?

Articole : 21/03/2022 : 0 Comentarii

Ce obligații are o firmă de contabilitate? Odată ce te-ai hotărât asupra unei firme de contabilitate și ești deschis/ă să […]


WhatsApp